Roosta Puhkekülas 17.-19. augustini 2015 toimuvas haridustehnoloogide suvekoolis osaleb 72 haridustehnoloogi üle Eesti. Esimesest suvekooli päevast tegi kokkuvõtte Tartu Ülikooli Füüsika Instituudi haridustehnoloog Nils Austa:

Kuna eelnevad neli ööd ja päeva olin tegusal astronoomiahuviliste kokkutulekul, siis tundus Tartust Roosta poole sõidu alustamise kellaaeg eriti varajane.

Kohale tulnud haridustehnoloogide seekordsel tutvustusringil pidi igaüks välja tooma eelmise aasta tippsaavutuse. Meelde jäid mitmed koondamistest kõrvalejäämised, mõnel õnnestus oma komakohaga töökoha komakohta ka suurendada, aga tore oli kuulda, et päris paljud haridustehnoloogid olid edukalt magistritöid kaitsnud.

Ühiseks täitmiseks oli üks tabel, kuhu igaüks sai isiklikult kirja panna lubaduse, mis oleks haridustehnoloogide võrgu arengule kasuks. See aitas endal “äkki teeks seda” mõtte viia tasemele “teen ära”.

Autor: Heikki Eljas

Autor: Heikki Eljas

Kõige pikema osa päevast täitis „Uute leidude“ sessioon, kus 3-4-liikmeliste rühmade kaupa tuli välja otsida äpp või töövahend, mida teistele haridustehnoloogidele tutvustada. Lõpus hääletati lemmik-äpi poolt, selleks osutus mängu loomise vahend Actionbound. Windowsi telefoni pruukijana jõudsin tõdemuseni, et pean ikka endale Androidi simulaatori arvutisse panema. Leidus siiski üks tore asi, mis töötas ka Windowsi telefoni brauseris koheselt ja väga nauditavalt – taskutark.ee

Toit oli suhteliselt taimne ja pikalt kestnud grillihooajale vahelduseks päris hea. Kõhulihaste vormi graafik on oma madalseisu saavutanud ja liigub jälle vaikselt ülesmäge. Meri oli tuule suuna tõttu enneolematult külm ja meduusiderohke, aga teada on, et järgnevatel päevadel peaks ilm paranema.

Autor: Juri Tretjakov

Õhtu lõppes rannas toimunud meeleoluka “Rooside sõja” mänguga, kus meeste võistkond astus naiste vastu. Mäng lõppes naiste ülekaaluka võidu ning autasustamistega.