Toontastic on tasuta nutirakendus animeeritud lugude jutustamiseks. Äpis on olemas valmis tegevuspaigad ning palju karaktereid. Loo valmistamine on lihtne.

Juhend

  1. Klõpsa uue animatsiooni loomiseks plussmärki.
  2. Vali oma loo tüüp, kas lühilugu, klassikaline lugu või teadusaruanne.
  3. Lühilool on 3 osa: algus, keskpaik ja lõpp. Klassikalisel lool on 5 osa: sissejuhatus, konflikt, väljakutse, haripunkt ja lõpplahendus. Teadusaruanne koosneb: küsimus, hüpotees, eksperiment, tulemus ja järeldus.
  4. Mina valik näiteks lühiloo ehk Short Story. Seejärel saan valida, millist loo osa muutma hakkan. Soovi korral võin ka alt + märgist loole osi juurde teha.
  5. Nüüd tuleb valida koht kus tegevus toimub, mina valik linna ja klassiruumi.
  6. Järgmisena tuleb valida tegelane või tegelased. Igat tegelast saab värvide osas kohendada, selleks tuleks vajutada pintsliga nupule. Tegelast saab ka ise joonistada, aga kuna seda tuleb vaba käega teha, siis jääb see kolmemõõtmeliste inimkujude kõrval tuntavalt primitiivsem.
  7. Kui tegelased valitud kuvatakse need ruumis. Mul on võimalus liikuda ringi ka teistesse ruumidesse ning lohistada oma valitud tegelasi sobivasse kohta.
  8. Tegevuse salvestamiseks tuleb vajutada START. See käivitab salvestamise. Minu ülesandeks on tegelasi liigutada ja rääkida nende eest. Kogu tegevus ja hääl salvestatakse.
  9. Salvestamine lõppeb kui vajutan stop nuppu. Näen kogu stseeni ja saan soovi korral noole nupu abil tagasi liikuda. Lisaks võin vajadusel valida taustamuusika.
  10. Kui kõik sobib, tuleb edasi liikumiseks klõpsata linnukesega nuppu. Valida loo järgmine osa ning salvestada juba tuttaval viisil tegelaste liikumine ja vestlus.
  11. Kui kõik kolm osa salvestatud tuleb klõpsata Finish, anda oma filmile nimi (Title) ja märkida autori nimi (Director). Kinnitamiseks valida taas linnukesega nupuke.
  12. Kui kõik osad valmis, näidatakse mulle kohe valminud filmi. Seejärel on mul võimalus oma filmi muuta, äpist välja eksportida või kustutada.
  13. Mina valisin Export ning leidsin pärast lühikest ootamist valmis filmi oma nutiseadme galeriisse tekkinud kaustast Toontastic. Valminud klipp oli mp4-formaadis.

Piltidega juhend (PDF).

Hinda

Similar Posts